Jo didenybė PANETTONE pyragas
Flamigni šeimos kepykla tarsi sujungia dvi klasikines panettone kepimo tradicijas – Milano ir būtent iš čia kilusią žemą panettone formą bei Pjemonto, pagal kurią pyragai skaninami lazdyno riešutų glaistu bei migdolais. Kepykloje visuomet vyksta nuolatinė kūryba – klasikinės receptūros praturtinamos netikėtomis idėjomis, puikiai persipina tradicijos ir naujovės. Kaip sako Flamigni – tobula pusiausvyra, neužmiršti klasikinių derinių, bet ir sukurti kažką netikėto. Naujausi kūriniai: panettone pyragai praturtinti kapučino kremu ir ypatinguoju Zabaione plikytu kremu, taip pat sukurta šventine kokteilių tematika – su Martini, Spritz, Džino bei Limoncello kremais.
Flamigni savo panettone pyragams naudoja prancūzišką sviestą (turbūt visi kepinių gerbėjai sutiks, jog jis labiausiai vertinamas, o skirtumą pajaučia net ir nepatyręs ragautojas), itališkus džiovintus vaisius, laisvėje augusių vištų kiaušinius, lazdynų riešutus iš Langhe regiono Italijos šiaurėje, gryną kakavą. Naudoti gerus produktus bei nedaryti jokių kompromisų kokybėje yra kasdienis Flamigni šeimos pasirinkimas. Beje, kiekvienam kilogramui miltų Flamigni sunaudoja beveik pusantro kilogramo vaisių cukatų, razinų ar šokolado!
Laikas. Tai pirmasis ir turbūt svarbiausias slaptas ingredientas kiekviename panettone pyrage. Flamigni šeimos kepykla tai puikiai žino ir net mažiausiam panettone gamybos žingsniui skiria jo daug. Rankomis „išglosto“ kiekvieną ingredientą, taip lengviau pajaučia ką reiktų dar patobulinti, jog kokybė būtų pati geriausia. Procesas išties labai lėtas - tešla ramiai kyla, įgauna gyvybės ir leidžia skleistis aromatams. Jau turbūt seniai supratome, jog laikas yra prabangos prekė, Flamigni leidžia sau tą prabangą bei ja pasidalina su mumis visais.
Kokybiški produktai. Flamigni savo panettone pyragams naudoja prancūzišką sviestą (turbūt visi kepinių gerbėjai sutiks, jog jis labiausiai vertinamas, o skirtumą pajaučia net ir nepatyręs ragautojas), itališkus džiovintus vaisius, laisvėje augintų vištų kiaušinius, lazdynų riešutus iš Langhe regiono Italijos šiaurėje, gryną kakavą. Naudoti gerus produktus bei nedaryti jokių kompromisų kokybėje yra kasdienis Flamigni šeimos pasirinkimas. Beje, kiekvienam kilogramui miltų Flamigni sunaudoja beveik pusantro kilogramo vaisių cukatų, razinų ar šokolado!
Aistra. Ji niekuomet nekito. Bėgo metai, keitėse kartos, o noras kaskart sukurti skaniausius pyragus ir toliau išlieka Flamigni varomoji jėga. Patirtis, meilė šiam darbui bei kaskart spindinčios akys, kai ragaujamas tik ką iškeptas naujas kepinys vėl yra tiesiog tobulas.
Natūralaus raugo tešla.
8:00 ryto Flamigni šeimos kepykloje šimtametį tešlos raugą pažadina žadintuvas. Kasdien čia dirba žmonės, kurie atsakingi būtent už patį tešlos raugą: jį gaivina ir minko rankomis, vėliau vėl perneša į šiltą vietą, patikrina jo brendimą ir rūgštingumą... tiesiog lepina visą dieną. Geras raugas yra tarsi panettone pyrago ašis, Flamigni šeimos kepykloje jį „gyvą“ pavyksta išlaikyti jau daugiau nei 100 metų. Tikrai taip – tai ta pats raugas, kurį vis atnaujinant ir kasdien kruopščiai prižiūrint pavyksta iškepti ypatingus panettone pyragus. Beje, jie todėl pavyksta tokie minkšti ir sodrūs!
Stalo brangakmenis
Tikra šventinio stalo puošmena! Flamigni šeima daug dėmesio skiria ne tik panettone pyragų įdomiems receptams, bet ir išskirtiniam pyragų įpakavimui. Iškart galvoja apie būsimos šventės atmosferą: kiekvieną juostelę, vyniojamą popierių ar dovanų dėžutės atspalvį renkasi kruopščiai, neskubėdami ir apgalvodami visumą. Juk šie pyragai yra ne tik skanūs, bet ir tikrai taps išskirtinėmis dovanomis!